Ana Sayfa/Haberler/Duyurular/Sesli Sohbet Sistemi Knight Online’da!
Sesli Sohbet Sistemi Knight Online’da!

Sesli Sohbet Sistemi Knight Online’da!

Yazar: Tarih: 24 Mart 2022Kategori: Duyurular0 YorumEtiketler: , ,
ko gb 970x250 item
SESLI SOHBET 22 forum

Herkese merhaba,

24 Mart 2022 tarihli sunucu bakımı ile birlikte Knight Online’da yeni bir iletişim sistemini siz değerli oyuncularımızın kullanımına sunuldu.

Sesli Sohbet Sistemi

Sesli sohbet sistemi şu an için sadece Sirius ve Vega sunucularında aktif edilmiştir, yapacağımız analizler sonucunda ilerideki tarihlerde diğer sunucular için de aktif etmeyi planlamaktayız.

Sesli sohbet sistemi oyun içerisinde bir parti kurduğunuzda otomatik olarak aktif hale gelen ve parti üyeleri ile sesli iletişim kurmanızı sağlayan yeni bir iletişim sistemidir.

Bu sistem sayesinde hiçbir aracı program kullanmak zorunda kalmadan parti üyeleri ile direkt olarak sesli iletişime geçerek Knight Online tecrübenizi bir üst seviyeye çıkarabileceğinizden eminiz.

Nasıl Kullanılır?

Herhangi bir partiye girdiğinizde sesli sohbet sistemi otomatik olarak aktif olur ve parti üyeleri ile sesli olarak konuşabilirsiniz, sohbet sırasında hangi parti üyelerinin konuştuğunu ortaya çıkan hoparlör simgesinden anlayabilirsiniz.

unknown

Hızlı Ayarlar

Parti listesi arayüzünün başlık bölümünde bulunan dişli butonu üzerinden sesli sohbet sisteminin hızlı ayar penceresine ulaşabilirsiniz.

unknown

Bu hızlı ayar penceresinde tüm parti üyelerinizin ses seviyesini ve kendinizin mikrofon ses seviyenizi değiştirebilir ya da tamamen susturabilirsiniz.

  1. Sesli sohbet hızlı ayar penceresi butonu.
  2. Partide kendi adınızın yanında açılan bu bölümde mikrofon ses seviyenizi değiştirebilir veya tamamen susturabilirsiniz.
  3. Parti üyelerinin ses seviyelerini değiştirebilir veya tamamen susturabilirsiniz.
  4. Ayar bölümü;
    *Voice on/off: Bu kutudaki işareti kaldırdığınızda sesli sohbet üzerinden gelen sesler susturulur.
    *Microphone on/off: Bu kutudaki işareti kaldırdığınızda mikrofonunuz susturulur.
    *Voice Mark on/off: Bu kutudaki işareti kaldırdığınızda biri konuşurken parti listesinin yanında ortaya çıkan hoparlör simgeleri kaldırılır.
  5. Setting butonu ile detaylı ayar penceresi, Help butonu ile sesli sohbet yardım dosyası açılır.
  6. Parti üyelerinin mikrofon ve ses durumlarının gözüktüğü bölüm.

Sesli sohbet hızlı ayar penceresinde her bir parti üyesinin ses seviyesini farklı seviyelere getirebilir eğer isterseniz “Mute” kutusunu işaretleyerek herhangi birini susturabilirsiniz. “Mute” kutusunu kendiniz için kullandığınızda mikrofonunuzu susturmuş olursunuz.

unknown

Detaylı Ayar Penceresi

Sesli sohbet hızlı ayarlar bölümündeki “Setting” butonu veya F10 penceresindeki “Voice Chatting” kategorisinden bu bölüme ulaşabilirsiniz.

unknown
  1. Bu bölümden size gelen sesleri susturabilir ve kullanmak istediğiniz ses çıkış cihazını seçebilirsiniz.
    *Kullanmak istediğiniz ses çıkış cihazını seçtikten sonra “Speaker Application” butonuyla aktif hale getirebilirsiniz.
  2. Bu bölümden mikrofonunuzu susturabilir, mikrofon sesinizi ayarlayabilir ve mikrofon cihazınızı seçebilirsiniz.
    *Kullanmak istediğiniz mikrofon cihazını seçtikten sonra “Microphone Application” butonuyla aktif hale getirebilirsiniz.
  3. Bu bölümden mikrofonunuzun hassasiyet ayarını yapabilirsiniz.
sensivity tr

Eğer partiye girdiğinizde otomatik olarak sesli sohbetin açılmasını istemiyorsanız F10 Voice Chatting bölümünden”Listen to voice chat” ve “Use of Microphone” seçeneklerindeki işareti kaldırabilirsiniz.

Ses ve mikrofon ayarınız kapalıyken partiye girdikten sonra sesli sohbete bağlanmak isterseniz ister F10 penceresinden isterseniz parti listesinden açabildiğiniz hızlı ayar penceresinden tekrar ses ve mikrofonunuzu aktif hale getirebilirsiniz.

Ses ve mikrofonunuzu aktif hale getirdikten sonra sesli sohbete bağlanmak için Reconnect butonuna tıklamanız gerekiyor.

unknown

Eğer ses ve mikrofon seçenekleri kapalı olan bir kişi parti kurar ise tüm parti üyelerinde sesli sohbet kapalı olacaktır, sesli sohbete bağlanmak için her parti üyesinin Reconnect butonuyla tekrar bağlanması gerekir.

Sesli sohbet sistemi internet bağlantısı ve bulunduğunuz bölgeye göre performans farklılığı gösterebilir, olası bir problem yaşamanız durumunda bizimle dilediğiniz gibi iletişime geçebilirsiniz.

İyi eğlenceler

NTT Game | Knight Online Team


Kaynak: https://forum.nttgame.com/forum/showthread.php?661991

Paylaş: